Tehnologizati-va autoturismele

Soferii din ziua de azi sunt obisnuiti ca autoturismele lor sa fie echipate cu diverse tehnologii moderne. De la simple radio-uri, la sisteme de navigatie integrate, noile modele de autoturisme se bucura de o varietate de echipamente moderne. Fiecare functie din autoturismul vostru poate avea atat aspecte pozitive cat si negative. Cititi mai jos pentru a afla care sunt cele mai populare echipamente de tehnologie din industria automobilistica si care sunt avantajele sau dezavantajele acestora.

Aparatele de radio auto au fost printre primele tehnologii care au fost instalate in autoturisme. Majoritatea soferilor sunt atat de obisnuiti sa aibe un radio, CD player sau MP3 player in masina, incat se simt inconfortabil daca conduc fara sa asculte muzica. Insa este important sa retineti ca un sistem audio poate fi distractiv dar in acelasi timp va poate distrage atentia. Ascultati muzica la un nivel moderat si opriti aparatul de radio daca considerati ca acesta va distrage atentia de la drum. Multe dintre autoturismele noi sunt dotate cu o functie speciala care regleaza volumul sistemului audio pe masura ce accelerati sau decelerati.

Sistemele DVD pot fi acum instalate in orice tip de autoturism. Multe dintre modelele noi vin cu dotari optionale precum ecrane mici proiectate in interior. De cele mai multe ori nu este recomandat sa rulati un film pe un ecran amplasat in partea din fata a masinii pentru a nu distrage atentia soferului. Majoritatea sistemelor DVD au ecrane montate doar in partea din spate a masinii. De asemenea, aceste sisteme permit pasagerilor din spate sa asculte sonorul in casti pentru a nu deranja soferul. De obicei soferii care au copii mici prefera sa instaleze astfel de sisteme pentru a-i tine pe cei mici ocupati in timpul calatoriilor.

Sistemele de navigatie GPS pot fi instalate in orice tip de autovehicul. Multe dintre masinile noi au instalate astfel de sisteme de navigatie, ale caror ecran sunt integrate in bord sau in consola centrala a autoturismului. Scopul unor sisteme de navigatie este de a ajuta soferii sa gaseasca cu usurinta anumite destinatii. La fel ca si aparatele radio sau sistemele DVD, este important sa nu folosim sistemul de navigatie in timp ce conducem. Este bine sa va programati ruta inainte sa porniti la drum, sau sa opriti intr-o parcare daca doriti sa faceti anumite modificari ale traseului.

Camerele de marsarier au devenit rapid echipament standard pentru multe modele de masini. Este vorba despre o camera montata in bara de protectie din partea din spate a masinilor. Aceasta camera se activeaza cand soferul schimba treapta de viteza in marsarier.Un ecran mic este montat pe bord pentru a permite soferului sa vada imaginile surprinse de camera si pentru a-l ajuta la parcari. Acest echipament este foarte util nu doar pentru prevenirea accidentelor ci de asemenea si pentru marirea sigurantei atunci cand conduceti in apropierea copiilor.

Tehnologia bluetoot este un alt echipament din industria automobilistica a carui scop este cresterea nivelului de siguranta. Multe sisteme bluetooth permit soferilor sa isi sincronizeze telefoanele mobile astfel incat orice apel sa se auda in boxe. In aceste cazuri soferul va avea mainile libere si poate purta o conversatie.

Acestea sunt doar cateva dintre progresele tehnologice care sunt intalnite in autoturismele moderne. Nu uitati sa va asigurati ca orice echipament modern utilizat in masina voastra nu va distrage atentia de la drum.