Stiti sa folositi o spalatorie automata ?

Daca pentru voi o Sambata placuta nu include in plan un furtun cu apa, o galeata plina de bule de detergent si un burete, poate este cazul sa nu incercati sa va spalati autoturismul singuri ci sa apelati la o spalatorie automata. Spalatoriile automate pot fi gasite la tot pasul si sunt simple de folosit. Pentru cativa lei puteteti face ca masina voastra sa straluceasca precum una noua, fara efort fizic, in doar cateva minute. Daca este prima data cand doriti sa mergeti la o spalatorie automata, pasii descrisi mai jos vor fi folositori.

Localizati o spalatorie automata. Multe benzinarii au spalatorii automate construite langa ele. De fapt, multe benzinarii ofera servicii speciale precum reduceri substantiale la spalatoriile automate daca tocmai ati alimentat cu combustibil de la ei. In alte zone puteti gasi si spalatorii auto construite ca si afaceri private.

Este timpul sa conduceti inspre spalatoria automata aleasa. Majoritatea spalatoriilor automate au o statie sau un ghiseu asemanator cu cel existent la majoritatea restaurantelor fast-food. Aici veti plati pentru serviciul ales si veti avea posibilitatea sa alegeti tipul de spalare dorit. O spalatorie automata ofera soferilor posibilitatea de a alege unul dintre cele 3-5 moduri de spalare disponibile. Prin urmare puteti alege o spalare simpla, sau puteti opta si pentru spalarea jantelor sau pentru aplicarea unui strat de ceara, etc. Alegeti tipul de spalare dorit dupa care platiti.

Inaintati inspre intrarea in spalatoria automata tinand cont de semnele sau sagetile ampalsate aici. Este important sa localizati vizual semnul care indica locul unde trebuie sa opriti autoturismul. Aceste semne pot varia de la o spalatorie automata la alta.

La majoritatea spalatoriilor automate va trebui sa opriti autoturismul atunci cand ajungeti cu rotile deasuprea unui sistem de rulare. Aceste sistem de rulare este conceput pentru a ghida masina in interiorul spalatoriei automate. Un sistem cu lumini sau semne va poate notifica cand rotile autoturismului sunt plasate corespunzator pe aceasta pista de rulare. Scoateti masina din viteza sau selectati treapta neutra daca aveti transmisie automata. Luati piciorul de pe pedala de frana si nu actionati frana de mana.

Este foarte important sa ridicati toate geamurile masinii atunci cand intrati intr-o spalatorie automata. Daca aveti copii mici pe bancheta din spate, ar fi o idee inteligenta sa blocati geamurile astfel incat acestia sa nu le deschida in timpul spalarii.

Cand procesul de spalare va incepe, masina va fi impinsa inainta de sistemul de rulare. Ca si sofer nu trebuie sa faceti nimic in acest timp. Spalatoriile automate pot fi galagioase iar voi puteti simti vibratii sau tremuraturi datorita periilor si a jetului de apa care este aplicat asupra masinii.

Dupa ce ciclul de spalare este incheiat, veti fi notificati cand este momentul optim sa iesiti in siguranta din spalatorie. Parasiti spalatoria fara sa accelerati brusc, si acordati atentie altor masini care circula sau pietonilor, pentru a nu ii lovi. Folosirea unei spalatorii automate poate fi mai scumpa decat spalarea masinii la domiciliu, dar este mult mai comoda.