Metode eficiente de reducere a consumlui de carburant

Deoarece pretul combusibilului continua sa creasca, majoritatea soferilor cauta sa cheltuiasca cat mai putini bani pentru a face plinul rezervorului autovehiculului. Pentru a reduce consumul de carburant trebuie sa va revizuiti modul in care conduceti dar si sa intretineti corespunzator masina voastra. Va prezentam cateva modalitati simple pentru a reduce consumul de combustibil.

1. Una dintre cele mai bune metode de a reduce consumul de carburant este aceea de a achizitiona un vehicul proiectat pentru a avea un consum mic de carburant. Chiar daca nu va puteti permite sa achizitionati o masina electrica sau hibrid, ar trebui sa fiti in masura sa gasiti un model eficient de masina care sa se potrivasca nevoilor dumneavoastra. In general, trebuie sa va feriti de SUV-uri, camionete si camioane daca va preocupa bugetul.

2. Reduceti timpul petrecut pe drum. Limitati iesirile, precum si calatoriile sau mersul cu masina pana la piata. Luati in considerare mersul pe jos in loc de a conduce pana la un restaurant in pauza de masa de la servici.

3. Tineti cont de tipul de combustibil achizitionat. Marea majoritate a vehiculelor pot functiona si la temperaturi scazute fara a consuma mai mult si fara a avea consecinte asupra bugetului. Consultati manualul autovechiculului pentru a va informa asupra celui mai potrivit tip de combustibil pentru masina dumneavoastra. De asemenea, fiti atenti la pretul combustibilului in diferite statii. Pretul combustibilului poate fluctua in mod semnificativ intre statii.

4. Schimbati-va modul de conducere. Multi soferi nu fac legaturi intre consumul de combustibil si modul lor de a conduce autovehiculul. Conduceteti intotdeauna la sau chiar sub limita de viteza, in special pe autostrazi. Evitati accelerarea rapida si cresterea turatiilor in mod excesiv.

5. Multi oameni devin mai constienti de consumul de combustibil atunci cand conduc pe distante mai mari. Daca calatoriti, evitati depozitarea bagajelor pe partea de sus a autovehiculului. De asemenea, amintiti-va ca tragand o remorca, rulota sau barca, veti creste semnificativ consumul de carburant.

6. Tineti pasul cu intretinerea generala a masinii. Multi soferi nu intretin in mod corespunzator masina lor. Evitand intretinerea de rutina va poate afecta consumul de combustibil al masinii. Schimbati filtrul de ulei asa cum este sugerat in manualul autovehiculului, anvelopele trebuie sa fie aliniate si umflate in mod corespunzator. De asemenea bujiile si filtrele de aer trebuie inlocuite in mod regulat. Majoritatea soferilor cred ca printr-un singur control al masinii o data pe an pot detecta la timp probleme care afecteaza consumul de combustibil inainte ca acestea sa devina prea costisitoare.

7. Conduceti o masina cu transmisie manuala. Autoturismele cu schimbator de viteze pemit soferului sa aiba mai mult control asupra consumului de combustibil al masinii. Conducatorii auto cu masini cu transmisii manuale pot invata sa conduca vehiculul mai eficient in mai multe situatii ajutand astfel la reducerea consumului de combustibil.

8. Calculati mereu traseul, in special pe cel pe care il parcurgeti de mai multe ori. De exemplu, in cazul in care drumul mai scurt include mai multe semne de stop, dealuri sau semafoare, masina poate consuma mai mult combustibil decat daca alegeti drumul mai lung cu mai putine opriri. Conduceti pe ambele drumuri si comparati consumul de combustibil.

Exista o mare varietate de aditivi speciali si formule care pretind ca reduc drastic consumul de combustibil; cu toate acestea cel mai bun mod de a cheltui mai putini bani pe combustibil este folosirea bunului simt. Achizitionati unui vehicul eficient la consum, practicati tehnici de conducere in conditii de siguranta si acordati o atentie la performanta masinii pentru a obtine un consum redus de combustibil.