Lucruri utile in autoturism in caz de urgente

Indiferent de zona geografica in care locuiti, intotdeauna este o idee buna sa fiti pregatiti pentru o situatie de urgenta atunci cand conduceti un autoturism. Cele mai multe autoturisme au suficient spatiu pentru a stoca cateva obiecte mici, care vor transforma o situatia neplacuta sau o urgenta neprevazuta, intr-o experienta mai putin stresanta. Urmatoarea lista va cuprinde cateva lucruri care trebuie depozitate undeva in autoturismul vostru pentru a fi siguri ca sunteti pregatiti pentru orice eveniment neprevazut, atunci cand conduceti.

1. Cablurile de curent ar trebui sa existe in autoturismul fiecarui sofer. Este inevitabil ca cel putin o data in viata sa nu va aflati in imposibilitatea de a porni motorul masinii, din cauza unei baterii descarcate. In astfel de cazuri, un set de cabluri de curent va permite sa solicitati ajutorul unui alt conducator auto, pentru a porni masina si a ajunge fie la destinatie, fie la cel mai apropiat atelier auto unde va puteti inlocui acumulatorul defect.

2. O patura mica poate servi in mai multe scopuri atunci cand un sofer ramane blocat pe marginea drumului, cu masina defecta. Cel mai important lucru de stiut este faptul ca o patura va poate oferi caldura necesara pentru a trece cu bine peste o noapte rece de iarna, in cazul in care masina se va defecta intr-o zona pustie. De asemenea, o patura poate fi folositoare pentru a va intinde sub masina in cazul in care doriti sa inspectati anumite componente in vederea stabilirii unor eventuale daune, sau daca doriti sa reparati ceva. In cele din urma, nu trebuie sa uitam ca o patura simpla poate fi foarte utila intr-o varietate de urgente medicale.

3. Un canistra mica cu combustibil va fi intotdeauna la indemana atunci cand aveti nevoie de ea. Aceste canistre pot fi achizitionate la preturi mici si ofera spatiu pentru suficient combustibil astfel incat sa va ajunga pana gasiti o benzinarie.

4. Apa distilata paote avea doua scopuri. Intr-o situatia de urgenta in care ramaneti blocati pentru o perioada lunga de timp intr- zona pustie, aceasta va fi necesara pentru hidratarea propriului organism. De asemenea, daca aveti o scurgere de antigel iar motorul se supraincalzeste, veti putea folosi apa distilata pentru a completa nivelul de antigel si a ajunge in siguranta la cel mai apropiat atelier de mecanica auto. O sticla de cativa litri de apa distilata poate fi depozitata cu usurinta in orice coltisor de portbagaj.

5. Peticele si seturile de reparare a penelor sunt necesare atunci cand una dintre anvelope trebuie reparata. Astfel de seturi pentru repararea penelor pot fi cumparate de la orice magazin de piese auto sau chiar din supermarketuri.

6. Triunghiurile reflectorizante sunt obligatorii si de altfel, foarte folositoare. Daca ramaneti cu masina blocata pe marginea drumului pe timp de noapte, doua triunghiuri reflectorizante (unul amplasat in spatele masinii si unul in fata) vor fi suficiente pentru a ajuta ceilalti conducatori auto sa va vada la timp. Majoritatea masinilor moderne al locuri special amenajate pentru depozitarea acestor triunghiuri reflectorizante.

7. Gustarile sunt esentiale. Fie ca ramaneti cu masina blocata din cauza unei pene de cauciuc, fie ca sunteteti prins intr-un blocaj rutier sau pur si simplu nu puteti continua calatoria din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, este important sa aveti cu voi o gustarea care sa va potoleasca senzatia de foame. Pastrati cateva batoane cu proteine, o punga cu cornuri sau fructe uscate in torpedoul masinii voastra, in cazul in care aveti nevoie de un plus de energie in timp ce sunteti blocati pe drum.

Acestea lucruri cat si multe altele sunt necostisitoare si vor face ca orice situatie de urgenta sa fie o experienta mai putin stresanta. Mai mult decat atat, unele dintre acele lucruri va pot salva chiar si viata.