Lucruri de care trebuie sa tineti cont cand conduceti o masina pentru prima data

Prima data cand va suiti singur la volanul unei masini poate fi o experienta interesanta, precum si infricosatoare in acelasi timp. Desi toti oamenii au studiat deja legislatia si au sustinut un examen de conducere inainte de a se sui la volanul unei masini, pe cont propriu, exista cateva lucruri ce trebuie luate in considerare, pentru a face ca prima experienta in spatele volanului sa fie una placuta.

In primul rand trebuie sa reglati totul astfel incat sa stati confortabil in scaun. Inainte de a porni masina asigurati-va ca puteti vedea in toate oglinzile si ca scaunul sau volanul este reglat pe inaltime voastra. Daca va simtiti confortabil va veti putea relaxa in timpul acestei experiente.

Nu subestimati situatia in care va aflati. Conducerea unui autoturism este o experienta ce necesita o atentie distributiva. Pe masura ce va asezati in spatele volanului va puteti simti coplestiti de toate regulile de care trebuie sa tineti cont si pe care trebuie sa vi le amintiti. Desi recunoasterea semnelor rutiere este foarte importanta, capacitatea de a va concentra asupra drumului este si mai importanta. Incercati sa aveti mintea limpede si sa va concentrati la ceea ce faceti.

Calmati-va! Este intotdeauna bine sa aveti langa voi un sofer cu experienta atunci cand conduceti o masina pentru prima data dupa absolvirea examenului auto. Pe langa sfaturile bune pe care le puteti primi, prezenta unei alte persoane experimentate va face ca aceasta experienta sa fie mai putin infricosatoare.

Scapati de orice lucru care va poate distrage atentia. Prima data cand conduceti o masina nu este un moment propice sa va invitati prietenii. Sa conduceti un autoturism in timp ce atentia voastra este distrasa nu este o idee deloc buna, mai ales daca nu ati mai condus un autoturism de multa vreme. De asemenea opriti muzica si puneti deoparte sau inchideti telefonul mobil.

Conduceti doar de-a lungul drumurilor pe care le cunoasteti cel mai bine atunci cand va urcati la volan pentru prima data. Nu va aventurati pe drumuri noi pentru a vedea imprejurimile. Conduceti doar pe drumuri pe care sunteti foarte familiarizat. In acelasi timp incercati sa nu intrati pe autostrazi sau drumuri aglomerate. Chiar daca in viitor va trebui sa invatati sa conduceti si pe aceste tipuri de drumuri, acum nu este un moment bun. Asteptati pana cand capatati experienta necesara inainte de a va supune unor conditii de drum dificile.

Unicul scop al primei plimbari cu masina trebuie sa fie familiarizarea voastra cu sentimentul de control al unui autovehicul. Exista mai multe lucruri pe care probabil nu ar trebui sa le faceti atunci cand va suiti la volan pentru prima data. De exemplu nu este momentul oportun pentru a merge intr-o benzinarie pentru a alimenta cu combustibil, nu este momentul bun de a merge intr-o parcare aglomerata sau de a vizita centrul orasului unde traficul este bara la bara.

Pastrarea acestor instructiuni simple in minte va ajuta sa fiti pregatiti atunci cand conduceti pentru prima data. Conducerea unei masini nu trebuie sa fie ceva de temut, dar totusi este o mare responsabilitate. De fiecare data cand va suiti intr-o masina pentru a o conduce, sunteti responsabil de siguranta voastra so a celor din jur. Asigurati-va ca sunteti pregatiti sa conduceti pentru prima oara, pastrandu-va calmul si tinand cont de regulile invatate pe durata scolii de soferi.