Legi rutiere care va pot pune in dificultate

A conduce un autoturism pe un drum public este o responsabilitate imensa. Este de asteptat ca orice sofer sa faca tot posibilul sa respecte legile rutiere. De asemenea este de asteptat ca orice sofer sa fie constient de siguranta pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic. In timp ce unele reguli tin de bun simt, alte reguli tin de politete iar unele sunt obligatorii. De-a lungul ultimilor ani trei probleme principale au devenit comune in randul soferilor. Cititi in continuare acest articol pentru a afla care sunt aceste trei reguli rutiere care va pot pune in dificultate daca nu le respectati.

Centura de siguranta

Cand vine vorba despre centura de siguranta, legile variaza de la stat la stat. Indiferent ca sunteti un sofer incepator sau unul cu experienta, trebuie sa fiti constienti de legile rutiere privind centurile de siguranta. In cazul in care calatoriti trebuie sa fiti constienti de faptul ca legile rutiere in ceea ce priveste centura de siguranta pot varia de la o tara la alta. Daca aveti dubii, cel mai indicat este sa purtati centura mereu. Acest lucru va ajuta sa evitati situatii neplacute precum ranile ce pot aparea in urma unui accident sau amenzi usturatoare. Nu uitati ca rolul centurilor este sa salveze vieti.

A doua optiune este sa va informati online sau prin alte metode de legile rutiere din fiecare tara in care urmeaza sa calatoriti cu autoturismul. Cu toate acestea, daca nu sunteti siguri, este recomandat sa purtati centura de siguranta. De asemenea, legea poate varia si in ceea ce priveste centura de siguranta la pasageri. In unele tari este obligatoriu ca doar soferul sa poarte centura de siguranta in timp ce in alte tari si pasagerul din dreapta sau poate si cei din spate sunt obligati sa respecte aceasta lege.

Un alt lucru important este sa va informati de legile cu privire la transportul copiilor mici. In majoritatea tarilor legile sunt impartite pe categorii de varsta. In cele mai multe tari, copiii trebuie transportati doar pe locurile din spate.

Telefoanele mobile

Din nou, legile despre utilizarea telefoanelor mobile la volanul masinii pot varia de la tara la tara. Daca nu sunteti siguri despre aceste legi, este indicat sa nu folositi telefonul atunci cand conduceti. Sau in cel mai rau caz, daca o faceti, folositi un sistem ce va permite sa aveti mainile libere.

Daca este sa vorbim despre siguranta, e bine de stiut faptul ca telefoanele mobile reprezinta o distragere a atentiei. Nu este deloc recomandat sa riscati propria viata si a celor din jur pentru un apel sau un mesaj text. Este nevoie de o singura clipa de neatentie ca un accident rutier sa se intample. Asadar, daca doriti sa folositi telefonul mobil pentru un apel urgent, gasiti un loc sigur unde puteti opri si puteti vorbi in liniste.

Consumul de alcool

Legile in ceea ce priveste consumul de alcool la volan nu variaza foarte mult, inafara de nivelul de alcool din sange permis in fiecare stat. Cand vine vorba de conducerea unui autoturism in stare de ebrietate, sunteti supusi la cele mai mari riscuri. Chiar si cei mai experimentati soferi care conduc de o viata, reprezinta o amenintare enorma pentru cei din jur atunci cand aleg sa conduca sub influenta bauturilor alcoolice. Este o decizie nesigura si nedreapta sa conduceti in astfel de conditii si sa puneti siguranta altor oameni in pericol cu buna stiinta.

Pedepsele pentru cei care sunt prinsi la volan in stare de ebrietate sunt foarte aspre si se poate ajunge pana la inchisoare. Mai mult decat atat nu trebuie sa va jucati cu viata voastra si a pasagerilor vostri. O decizie neinspirata de a conduce masina pana acasa dupa o petrecere imbibata in alcool poate duce chiar si la un deces. Un alt lucru important de stiut este faptul ca in cazul unui accident cauzat de un om aflat sub influenta bauturilor alcoolice, asigurarea poate fin anulata. Astfel va puteti trezi cu sume de plata colosale pentru repararea atat a autoturismului propriu cat si a altui autoturism implicat in accident.

Conduceti inteligent! Folositi intotdeauna bunul simt si astfel veti fi un sofer bun. Desi exista legi care sa impiedice evenimentele neplacute, bunul simt trebuie sa va ajute sa le evitati. Conduceti responsabil si ramaneti in siguranta. Familia si prietenii va asteapta acasa!