Intretinerea caroseriei unui autoturism

Considerati ca este dificil sa va intretineti caroseria autoturismului vostru astfel incat acesta sa arate ca si nou cat mai mult timp? Credeti ca este nevoie sa vopsiti masina de fiecare data cand doriti sa arate ca una noua? Treburile nu stau chiar asa. Cu o ingrijire regulata puteti pastra masina voastra intr-o stare buna, indiferent de vechimea acesteia. Intrebarea este cum faceti asa ceva? Secretul este sa spalati masina cu regularitate, sa o ceruiti din cand in cand, sa aveti grija de zgarieturile marunte si alte lucrari simple de intretinere.

Spalati masina cu regularitate

Este foarte important sa spalati masina cu regularitate. Excrementele de pasari, gandacii morti sau diversele lichide scurse in parcarea subterana precum si unele frunze cazute din copaci va cauza deteriorarea vopselei in timp, daca autoturismul nu se spala cu regularitate.

In alta ordinea de idei este bine de stiut ca sarea imprastiata pe sosele pe durata iernii poate deteriora aliajul jantelor si pot provoca pete de rugina pe panourile caroseriei, daca este lasata pentru o perioada lunga de timp.

Curatarea stergatoarelor

Curatati in mod regulat murdaria si nisipul de sub lamelele stergatoarelor. Nisipul care se acumuleaza aici poate duce la uzura prematura a stergatoarelor si poate zgaria parbrizul. Atunci cand curatati lamelele stergatoarelor, curatati si frunzele sau alte resturi care se aduna in zonele de sub parbriz. Acestea pot bloca canalele de scurgere a apei provocand umezeala si implicit un miros neplacut in interiorul masinii.

Ceruiti masina din cand in cand

Ceara face ca vopseaua sa fie mai stralucitoare, protejand-o in acelasi timp. De asemenea, ceara acopera zgarieturile minore si incetineste procesul de coroziune. Nu nu ati mai folosit ceara auto pana acum este bine de stiut ca aceasta este o operatiune ce nu depaseste jumatate de ora. O ceara de buna calitate va ramane pe autoturism o perioada mai lunga. De aceea va recomandam ca atunci cand cumparati ceara sa alegeti produse premium, chiar daca costul acestora este mai ridicat.

Creionul de zgarieturi

Daca nu aveti un creion special pentru acoperirea zgarieturilor minore, este timpul sa cumparati unul. Puteti cumpara un astfel de creion de la orice reprezentanta auto sau magazin de piese de schimb. Pentru a cumpara un astfel de creion ce poate acoperi zgarieturile este important sa identificati codul vopselei ce a fost folosita la vopsirea masinii, inainte ca aceasta sa paraseasca fabrica. De obicei acest cod este trecut pe stalpul masinii, in apropierea seriei de caroserie.

Un lucru important este ingrijirea loviturilor cauzate de pietre. Acestea pot reprezenta o problema deoarece in astfel de locuri rugina apare cu repeziciune daca nu sunt luate masuri. Orice suprafata vopsita care este expusa la o lovitura de piatra, va incepe sa rugineasca mai devreme sau mai tarziu. De aceea este important sa ingrijiti astfel de lovituri minore din timp. Cum? Folosind creionul de zgarieturi descris mai sus.

In ceea ce priveste alte zgarieturi sau pete lasate de diferite obiecte pe vopseaua caroseriei, puteti vizita o spalatorie profesionala pentru un polish auto. Nu este indicat ca aceasta operatiune sa fie facuta foarte des. Dupa un polish auto masina dumneavoastra va arata ca noua.