Comparatie Vw Golf 2015 si Ford Focus 2015

Daca sunteti interesati sa achizitionati un nou autoturism compact, va invitam sa aflati mai multe despre doua modele dintre cele mai noi si mai recomandate masini de pe piata: Vw Golf si Ford Focus, versiunile 2015. Ambele au fost puternic revizuite pentru modelul 2015 si cu siguranta amandoua merita un loc in topul listei voastre. Dar totusi, care este cea mai buna varianta? Mai jos am creat o comparatie stransa intre aceste doua modele.

Vw Golf 2015

Noul Golf a primit un aspect cu totul nou in 2015. Desi ultimul Golf a semanat foarte mult cu modelul anterior din multe puncte de vedere, noua versiune 2015 are un interior mai incapator, materialele folosite sunt de o calitate superioara, iar autoturismul se bucura de multe caracteristici noi in comparatie cu predecesorul sau.

Ford Focus 2015

Desi Ford Focus nu a fost reproiectat complet precum Vw Golf 2015, acesta a primit un facelift. Au fost revizuite de asemenea stilul interior si exterior, si au fost aduse imbunatatiri la sistemul multimedia si cel de siguranta. Este important sa mentionam ca noul Ford Focus a primit si un motor nou, foarte eficient din punct de vedere al consumului de combustibil.

Fiabilitate

Nici Ford Focus si nici Vw Golf nu sunt autoturisme remarcate pentru fiabilitate. Dimpotriva, Vw Golf 2014 a fost echipat cu aceleasi tipuri de motoare utilizate si acum la Vw Golf 2015, cu o fiabilitate sub nivelul mediu. Nici Ford Focus nu sta mai bine desi a fost evaluat in jurul nivelului mediu. Avand in vedere aceste specificatii, in ceea ce priveste fiabilitatea, vom da drept castigator, Ford Focus 2015, desi diferenta este aproape insesizabila.

Consumul de combustibil

Clientii care sunt interesati de un consum redus, vor alege unul dintre urmatoarele trei variante de motorizare pentru Vw Golf 2015. Primul motor este cel de baza de 1,8 litri in 4 cilindri care dezvolta 170 cai putere. Acest motor consuma 9,4 l/100 km in oras si 6,5 l/100 km in cazul unei transmisii manuale. Urmatorul motor TDI functioneaza cu motorina, dezvolta 150 cai putere si consuma 7,5 l/100 km in oras si 5,4 l/100 km la drum lung, in cazul unei transmisii automate. Ultimul motor este electric si dezvolta 115 cai putere avand o autonomie de 133 kilometri la o incarcare completa.

Tot pentru clientii interesati de un consum redus, Ford Focus le sta la dispozitie cu 3 motoare diferite. Motorul de baza de 2 litri in 4 cilindri ce dezvolta 160 cai putere are un consum de 9 l/100 km in oras si 6,5 l/100 km la drum intins, in cazul unei transmisii manuale. Desi Ford Focus nu ofera o varianta de motor diesel, acesta impresioneaza cu un motor turbo de un litru in 3 cilindri ce dezvolta 123 cai putere si un consum de 8,1 l/100 km in oras si 5,8 l/100 km la drum intins. Acest consum este scazut, dar nu mai mult decat consumul motorului TDI al unui Golf. Ultimul motor este cel electric care dezvolta 143 cai putere si are o autonomie de 122 kilometri la o incarcare completa, fata de cei 133 ai unui Golf.

In cele din urma, castigatorul acestei categorii este Vw Golf 2015 intrucat are doua tipuri de motorizari cu un consum mai mic decat in cazul unui Ford Focus.

Tehnologie

Dupa cum probabil va asteptati, avand in vedere ca Vw Golf are puncte slabe in ceea ce priveste tehnologia, Ford Focus sa fie mult mai bine echipat. Printre beneficiile acestuia din urma sunt incluse sistemul de pornire a motorului de la distanta, un sistem multimedia imbunatatit, un ecran touchscreen mai mare si o camera pentru marsarier. Desi Vw Golf ofera o gama larga de echipamente importante cum ar fi un nou sistem de navigatie, stergatoare automate si un sistem de avertizare in caz de coliziune frontala, el nu se bucura de caracteristici unice precum Ford Focus. Prin urmare aceasta categorie este castigata de Ford.

Siguranta

Cand vine vorba despre siguranta atat Golf cat si Focus ofera aproximativ aceleasi echipari standard. De exemplu sistemul ABS, airbagurile laterale si sistemele de control al stabilitatii sau tractiunii sunt standard la ambele modele. Pe masura ce stam sa analizam echipamentele de siguranta optionale, Ford Focus este castigator. Acesta ofera o gama larga de echipamente de ultima generatie, inclusiv sistem de avertizare la depasirea benzii de rulare, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem automat de activare a fazei lungi si asistenta la parcarea laterala. Niciunul dintre echipamentele mentionate mai sus nu se regasesc la Vw Golf 2015. Prin urmare, desi Golf si Focus au aproximativ acelasi nivel de siguranta, Focus se bucura de o tehnologie noua care va poate ajuta sa preveniti un accident rutier. De aceea Ford Focus 2015 este castigatorul acestei categorii.