Audi A4 2017

Soferii pasionati vor observa ca noul Audi A4 2017 seamana din multe puncte de vedere cu vechea versiune. Cu toate acestea exista modificari substantiale, chiar daca cei de la Audi nu au dorit sa schimbe foarte multe la masina ci mai mult sa transforme in oarecare masura atitudinea oamenilor fata de acest autoturism. Mesajul celor de la Audi este clar si ei doresc sa faca ca tinerii clienti sa cumpere masini de lux deoarece acestia doresc tehnologie moderna iar noul Audi A4 sta bine la acest capitol.

Cititi in continuare si pregatiti-va sa fiti uimiti. Daca se intampla sa conduceti un astfel de Audi A4, veti intalni o cabina interioara virtuala. De ce? Deoarece intreg bordul si ceasurile autoturismului au fost inlocuite cu un ecran LCD urias. Desi puteti intalni un astfel de ecran si la alte autoturisme de lux precum Mercedes, BMW, Jaguar sau Kia, ceea ce face ca Audi sa se diferentieze de acestea, este o harta gigantica care se misca ca si fundal. Audi este cunoscut pentru incorporarea imaginilor preluate prin Google Earth in sistemul de navigare, iar acum chiar pe bord in fata soferului, chiar in spatele a unui vitezometru si tahometru analogic.

Odata ce va veti desprinde ochii de la panoul de instrumente modern, uitandu-va in restul cabinei, va paote sari in ochi schimbatorul de viteze. Aici se pare ca nu toate imbunatatirile sunt tocmai bine-venite. La fel ca alti producatori, cei de la Audi au dorit sa imbunatateasca schimbatorul de viteze, in ciuda faptului ca acesta fusese perfectionat in urma cu cativa ani, sub forma unui levier simplu. Acum A4 are un levier de tip basculant, similar cu cel folosit de BMW, dar cu o nuca in forma de T, putin prea mare pentru cei cu maini mici.

O alta imbunatatire importanta la interior este spatiul destinat pasagerilor din spate, care este mai mare. Asadar in Audi A4 veti gasi mai mult spatiu in partea din spate decat la un Mercedes Benz C-Class, dar mai putin spatiu decat la o Toyota Camry. In ceea ce priveste spatiul din portbagaj, povestea este similara. Comparat cu alte autoturisme, spatiul de depozitare al noului A4 este mai mare, dar totusi este depasit de alte autoturisme de marime medie.

Un alt lucru important de stiut este faptul ca in sfarsit cei de la Audi au renuntat la conexiunile lor speciale pentru telefoane mobile si le-au inlocuit cu doua porturi USB. Asadar acum va puteti conecta telefonul folosind un cablu simplu USB, in locul unui adaptor special foarte scump cum era pana acum. Mai mult decat atat, sistemul stereo este acum compatibil atat cu sistemele Android cat si cu sistemele Apple.

In ceea ce priveste peformanta, deocamdata Audi A4 va fi disponibil cu un singur tip de motor. Este vorba despre un motor turbo de doi litri, in patru cilindri. Mai exact vorbim despre o noua versiune a motorului folosit la modelul anterior. Acest motor nou dezvolta 252 cai putere. Cu mai multa putere si mai putina greutate, noul Audi A4 poate ajunge de la 0 la 100 de kilometri/ora in doar 6,1 secunde in cazul unei tractiuni pe fata si in doar 5,7 secunde in cazul tractiunii integrale.

In ceea ce priveste consumul acesta este estimat undeva la 9,4 l/100 km in oras si 7,1 l/100 km la drum lung in cazul unui model cu tractiune pe fata sau 9,8 l/100 km in oras si 7,5 l/100 km pe autostrada la un model cu tractiune integrala. In ceea ce priveste optiunile de siguranta Audi A4 este dotat acum cu un sistem de monitorizare a marcajelor rutiere care este capabil sa identifice linia continua sau discontinua si sa previna eventualele derapaje. Un alt sistem interesant este sistemul cruise control adaptiv care va ajuta sa mentineti o anumita distanta fata de masina din fata indiferent daca aceasta incetineste. Ca sa mergem mai departe, va anuntam ca noul Audi A4 stie acum sa recunoasca limitele de viteza de pe semnele rutiere si foloseste sistemul de navigatie pentru a scana urmatoarele curbe, astfel incat sa incetineasca daca este necesar.