Aflati cum trebuie sa va pregatiti pentru examenul teoretic

O greseala comuna facuta de persoanele care urmeaza sa sustina un examen scris in vederea obtinerii unui permis de conducere este reprezentata de faptul ca acestia nu studiaza suficient de mult. Multi gandesc si cred cu tarie ca un asemenea test nu poate fi destul de dificil incat sa le puna piedici, iar cateva cunostiinte de baza despre semnele si legile rutiere sunt suficiente. Odata ce se prezinta si incep examenul teoretic, acestia observa ca s-au inselat si au facut o greseala. Testul scris poate fi mult mai complex decat isi imagineaza unele persoane. Din acest motiv este o idee buna sa faceti tot ce va sta in puteri sa invatati si sa obtineti permisul din prima incercare.

Cand doriti sa invatati ceva nou, primul lucru ce trebuie facut este sa cititi. Daca aveti rabdare este o idee buna sa cititi legislatia de cat mai multe ori. Apoi incepeti sa invatati totul pe capitole. Cititi si incercati sa intelegeti fiecare capitol, dupa care treceti la urmatorul. Cititi totul despre semnele si regulile rutiere. Nu trebuie sa memorati totul pe de rost. Este mult mai simplu sa invatati daca incercati sa intelegeti ceea ce cititi, transpunandu-va cu mintea intr-o situatia reala. Inavatati ce inseamna sa fiti un sofer responsabil, un sofer care sa conduca in siguranta si ceea ce inseamna conducerea preventiva.

Pentru a trece un asemenea test fara nici o emotie, trebuie sa studiati un manual de legislatie de la un capat la altul. Luati-va notite daca este necesar intrucat aceasta tehnica de studiere poate functiona mai bine in unele cazuri. Odata ce ati dobandit cateva cunostinte, rugati un prieten sau un membru al familiei sa va puna cateva intrebari aleatorii. Aceasta este o alta tehnica care da roade.

Urmatorul pas este sa incepeti sa faceti teste. Acest lucru ese esential doar dupa ce ati cititi de cateva ori si ati inteles legislatia. Daca de la scoala de soferi nu vi s-a dat o carte de chestionare auto, puteti gasi o multitudine de pagini web online unde puteti face teste identice cu cele pe care le veti intalni in timpul examenului. La sfarsitul fiecarui test notati-va ce anume ati gresit si incercati sa recititi acel capitol de legislatie pentru a va aprofunda cunostintele. Cu cat faceti mai multe teste, cu atat va veti simti mai confortabil si pregatit pentru examenul ce urmeaza.

Este important sa va pregatiti chiar in noaptea dinaintea examenului. Studiati din nou punctele si capitolele pe care nu le stapaniti foarte bine. De asemenea rugati din nou o persoana sa va puna cateva intrebari. Faceti cateva teste si vedeti daca rata de succes este aproape de 100%. Apoi ganditi-va ca aveti nevoie de odihna pentru a fi relaxati si odihniti in dimineata examenului. Dimineata cand va treziti nu uitati sa serviti micul dejun deoarece acesta are un rol foarte important. Daca va mai ramane timp suficient, mai puteti exersa cateva teste. Daca nu doriti sa studiati in acea dimineata, poate este indicat sa va plimbati si sa luati o gura de aer curat, pentru a scapa de stres.

De obicei testele teoretice au loc dimineata, astfel incat nu veti avea foarte mult timp de gandire si sa va stresati. Singura optiune valabila este sa fiti cat mai relaxati. Stresul nu va ajuta deloc ci, din contra, va poate incurca gandurile. Unii oameni prefera sa se inconjoare de prieteni si membri ai familiei care sa-i sustina. Asadar, nu va fie rusine sa intrebati persoanele dragi daca sunt dispuse sa va insoteasca pana la intrarea in sala de examen.

Un alt factor esential este atitudinea. Inafara de studiu si teste, trebuie sa aveti o atitudine pozitiva. Daca credeti cu adevarat ca sunteti pregatiti si doriti din tot sufletul sa treceti acest examen, o veti face. Nu ganditi negativ. Comportati-va ca si cum ati trecut deja testul. Folositi toate sfaturile descrise in acest articol ca pe un aliat. Conducerea unei masini este o responsabilitate serioasa si de aceea trebuie sa fiti constienti de tot ceea ce faceti.